Meny Stäng

Äldregalan 2024

Nu släpper vi äntligen Äldregalan 2024! Nästa år firar vi hela 10 år. Det är smått ofattbart vad tiden går fort. Alldeles nyligen var det ett gymnasieprojekt. Idag är det en fullskalig arenashow som lockar tusentals förväntansfulla pensionärer. Jag är otroligt glad och tacksam över det intresse och engagemang som varit i alla år. Den här gången är det guldiga draperier i vårt grafiska uttryck. Ska det firas så ska det firas! För 2024 kör vi en show i Örnsköldsvik (som traditionen säger) samt en show på Tonhallen i Sundsvall. Tillsammans med mina vapendragare ,Jacke Sjödin och Pär-Åke Stockbergs Husband, presenterar vi flera toppenartister. Brolle, Nanne Grönvall, Klas Norberg och Angelica Jonsson. Varmt välkommen!

Robin Hörnkvist, grundare och producent av Äldregalan

I Sundsvall är det extra speciellt, då vi är en av de 400 utvalda evenemangen i samband med stadens 400-årsfirande. Med andra ord – gala på gala!


Datum & Orter

3 maj, Hägglunds Arena i Örnsköldsvik

4 maj, Tonhallen i Sundsvall

Biljetter & Information

www.aldregalan.se


Äldregalan 2024 – Årets största pensionärsfest
10-års jubileum

Den fartfyllda och glädjespridande showen är tillbaka och firar detta år 10-årsjubileum med glädje, kvalité och gemenskap – allt under ledning av galans egen konferencier Jacke Sjödin. Överraskningar, humor och nostalgi är några av de ord som beskriver kvällen. Denna gång hålls Äldregalan på Hägglunds Arena i Örnsköldsvik och på Tonhallen i Sundsvall. Det blir ett fullspäckat program tillsammans med Brolle, Nanne Grönvall, Klas Norberg, Angelica Jonsson, Robin Hörnkvist och Pär-Åke Stockbergs Husband.

Brolle är en av Sveriges folkkära Rock n roll-artister, låtskrivare och musiker med rötter i Norrland. Han slog igenom som artist i programmet ”Popstars” år 2002 och har sedan dess släppt flera album och singlar. Han har medverkat i ett flertal TV-program samt musikalproduktioner som ”Buddy Holly – The Musical” och ”Footloose”.

Jakob ”Jacke” Sjödin. Den pratglade och humoristiske underhållaren från Sollefteå. Som konferencier och skådespelare slutar Jacke aldrig att överraska. Äldregalan 2018 var första svängen för honom som konferencier – där han gjorde succé. Tidningssummeringar live och framträdanden av Povel Ramels succér. Vi vet aldrig vad som ska ske, men allt blir fyllt med glädje!

Nanne Grönvall firar över 35 år som artist. Flera hyllade krogshower, omtalad Diggiloo-turné, otaliga musikaler och pjäser, omtyckt programledare i radio och hela tio gånger i Melodifestivalen. 1996 vann hon tävlingen med ”Den vilda”, en låt skriven av henne själv tillsammans med Peter Grönvall. Nanne har som ingen annan skrivit in sig i den svenska nöjeshistorien.

Klas Norberg är en efterfrågad och omtyckt, välutbildad och ytterst kompetent musikalisk glädjespridare. Noras stolthet bjuder på sig själv med oväntade kupletter, opera, visor och rock i sina variationsrika framträdanden. 2019 var Klas med för första gången i Äldregalan. I år är han tillbaka med ännu mer energi än tidigare.

Angelica Jonsson härstammar från Sollefteå och har synts på många stora scener norröver, med såväl lokala som rikskända artister. Med sitt härliga skratt bjuder denna ytterst begåvade sångerska på allt ifrån smäktande ballader till riviga countrydängor och hits. Hon har varit aktiv dansbandssångerska och medverkat i Äldregalan tidigare år.

Robin Hörnkvist grundade som blott 17 år Sveriges, och kanske världens, första Äldregala. En musiker med förkärlek till soul, rock n’ roll och dåliga ordvitsar. Med sin charm trivs han som bäst med micken i handen och bjuder gärna på låtar som ”Great Balls of Fire”. 2014 utnämndes han till Årets PRO-Ångermanlänning och har sedan dess kallats för ”Sveriges yngsta pensionär”.

Pär-Åke Stockbergs Husband har sedan många år tillbaka varit Äldregalans officiella husband. Bandet består av Per Nordgren på gitarr, Christian Sundeqvist på trummor, Patrik Grundström på bas och Pär-Åke Stockberg på piano och saxofon. Oavsett vem som frontat bandet har de alltid satt kvalitén på högsta nivå.