Meny Stäng

Äldregalan

Årligen producerar Scenklart Äldregalan som lockar tusentals förväntansfulla besökare till en glädjefylld show. 

Årets gladaste show

Glädje, kvalité och gemenskap. Det är våra ord. Äldregalan är en årlig underhållningsshow fylld med glädje. Varje år lockar showen drygt 2000 förväntansfulla pensionärer till en show de sent glömmer. Överraskningar, humor och nostalgi är vad vi ger på den drygt 3 timmar långa föreställningen. Genom åren har  artister som Lasse Berghagen, Lill-Babs, Ann-Louise Hanson, Hep Stars, Lennie Norman och Siw Malmkvist besökt oss. Konferencier är Röåns stolthet Jacke Sjödin. 

Jag som driver Äldregalan heter Robin Hörnkvist. När jag var 17 år spelade jag på ett äldreboende i Örnsköldsvik, där jag fick ett av mitt livs vackraste stunder. En äldre man kom fram till mig efter spelningen och sa “Tack, nu kan jag leva lite längre”. Sen dess förstod jag vad jag skulle göra. Jag ville sprida glädje genom musiken. 2014 anordnades den första Äldregalan och har sedan dess anordnats årligen med stor glädje, kvalité och gemenskap. Om jag får beskriva upplevelsen att vara med på Äldregalan, skulle jag vilja påstå att det är “Årets gladaste show”. Varmt välkommen att besöka denna glädjespridande show!

Robin Hörnkvist

Sedan grundandet av Äldregalan, 2014, har Robin Hörnkvist varit en viktig del i underhållningsshowen. Hör han nedan framföra den historiskt klassiska rock n’ roll låten – ”Great Balls of Fire”.