Meny Stäng

Linnea Henriksson – Den lilla turnén

”Äntligen skall jag få åka ut på min drömturné! Att tillsammans med dem som lyssnar på min musik ha fått skapa en turné som sträcker sig utöver de vanliga stoppen gör mig så himla lycklig. Jag längtar efter alla nya möten, alla nya platser. Livescenen är där jag trivs bäst. Jag känner mig väldigt stolt, och extremt taggad, att få ge mig ut på denna ljuvliga Sverigeturné med mitt band!”
– Linnea Henriksson

16/5 – Husumgården, Husum

17/5 – Hullsta Gård, Sollefteå

18/5 – Ramviks Folkets Hus, Ramvik

”Handen på hjärtat. Var har du fått din fetaste liveupplevelse någonstans? För mig är det närheten som skapar magin varje gång. Därför ska jag, senvåren 2023, ut på turné till de mindre, mer intima, spelplatserna för en “vi var där”-upplevelse som bara kan ske just där, just då. En turné som tar sig utanför de “vanliga” stoppen och istället åker till de som ofta “glöms bort” i de större sammanhangen. För att det är kul. För att det är viktigt. För att det inte finns något mäktigare. Så, vart vill du att jag ska komma?” – Linnea Henriksson

Linnea Henriksson har sen sin entré i Idol 2010 blivit en älskad och folkkär artist genom sina tre fullängdsalbum, en jul-EP och sin uppskattade medverkan i Så mycket bättre 2018. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger och hon har tagit emot prestigefyllda priser som P3 Guld (Årets artist 2012, Årets pop 2019), Alice Babs Jazzstipendium 2015 och hon utsågs till Folkets hus och parkers ”Ulla Billquist stipendiat” 2016.

Som liveartist är hon en av de mest hyllade för sin unika scennärvaro och kan göra vilken scen som helst till sin egen. Linnea låter sin publik komma riktigt nära, både genom sina starka och igenkännande låttexter och genom sitt personliga mellansnack. Det blir “på riktigt”, som hon själv skulle beskrivit det.

Vid sidan av sin artistkarriär har Linnea blivit ett uppskattat sällskap hemma hos svenska folket genom prestigeuppdrag som programledare för Melodifestivalen 2020, återkommande programledare/reporter för Musikhjälpen och i somras kunde vi höra henne avsluta årets ”Sommar i P1”. Nu är hon aktuell i TV-programmet ”Den blomstertid”.

BILJETTSLÄPP FREDAG 10/3 kl. 10.00